Pisanje novih člankova na blogu je obavezno za ostvarivanje zarade bez obzira da li se smatrate blogerom ili koristite blog kao jednu formu marketinga.

Mi smo vidjeli da možemo ići nekoliko dana bez novih člankova a da nema večih zastajanja u našoj zaradi, ali ako ste novi i pokušavate izgraditi publiku koja će redovno dolaziti na vaš blog, novi, interesantni člankovi su neophodni. Naravno to zahtjeva disciplinu i motivaciju.

Evo par ideja kako to postići:

  • odredite si cilj i kako ćete se nagraditi kad postignete taj cilj
  • pitajte publiku koje bi teme željeli pronaći na vašem blogu
  • odredite si dane i sate kada ćete pisati
  • upitajte prijatelja/prijateljicu za vam pomogne ili si pronadjite nekoga tko je voljan da tu i tamo (ili čak i redovno) napiše članak za vas

Ono što smo počeli raditi u zadnje vrijeme je povezivati se sa drugim blogerima, pogotovo na temu turizma. To ne samo da nam je dalo inspiraciju nego i više energije za novo pisanje.

Pronadjite si partnera s kojim možete pisati ili s kojim možete razmjenjivati ideje, komentare, i publiku.

Vrlo je lako naći nove inspiracije, i pronaći nove ideje kad počnete razmjenjivati svoja iskustva i razmišljanja sa druim ljudima koji imaju nove ili drugačije stavove o temi o kojoj pišete.

Imajte na umu da novi člankovi ne moraju biti dugački, ali da bi bili efikasni moraju biti poučni, interesantni, smješni, ili davati neku inspiraciju.

 

Trenutno tražimo blogere s kojima možemo da izgradimo suradnju za nove ideje i projekte. Ove godine se nadamo da ćemo uspijeti odvojiti malo više vremena da saradjujemo sa nekima od vas. Ako imate projekat za koji mislite da bi bio pogodan i za vas i za nas, javite nam da vidimo da li možemo od toga nešto da uradimo.

 

 

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)