Jedan od ključnih razlika izmedju statičnih internet stanica i blogova je novi sadržaj koji služi kako još jedan oglas na internetu, još jedno mjesto gdje vas potenicijalne mušterije mogu naći.

Ono što nas često pitaju naši čitaoci je, kako naći vremena za pisanje?

Prosječni blogeri pišu jednom u 10-14 dana – mi pratimo one koji uglavnom pišu češće od toga. No nije tolika ni velika greška da li pišu svakog utorka, subote i petka ili svaki dan. Ono što najviše šteti blogerima je kad nestanu bez najave na duže vrijeme. Zato razvijte regularni raspored.

Kod nas se člankovi pišu svakih par dana. Ponekad traje duže, a ponekad je 15 min u vrh glave.

Ono čemu smo se osvjedočili već puno puta je da je od velike pomoći imati listu dobrih tema koje nas zanimaju, ponekad i par notica kraj toga. U takvim slučajevima, članak je napisan stvarno za par minuta.

Kažu da ako možete se disciplinirati da pišete po 10-15 minuta dvnevno, nakon 365 dana napisati ćete dosta materijala za jednu finu knjigu, a to ne zvuči tako loše, zar ne?

A za one koji imaju redovnih problema da se sjete da napišu novi članak, postoji ljeka i za to: zove se calendar. Gmail kalendar, outloook kalendar su nas dobro poslužili, a kad baš zakipi onda se nadje i koji mobilini potsjetnik kao osiguranje.

 

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)