1) NEefektivno stratesko planiranje

Nitko ne planira da ne uspije, ali ne planirati uopce je dobar plan za neuspijeh. Ako zelite imati web stranicu koja ce proizvoditi zaradu, morate znati tko su vase potencijalne musterije, gledajuci demografiju ali i psihografiju. Morate znati kako do njih doci, na sto oni odgovaraju, i kako ih pretvoriti od posjetioca stranice u musteriju. I sto je jos vaznije, kako pretvoriti musteriju u ponovnu musteriju.

2) Ocekivanje web dizajnera da proizvedu zaradu

Mnogi web dizajneri zapravo znaju samo I zele da znaju samo dizajn. Ako tvrtka koja vam pravi izradu vase web stranice ne zna dovoljno o marketingu, pretvaranju posjetioca u musterije, kako se web site korisiti od strane posjetioca, zavrsit cete sa web stranicom koja izgleda super, ili barem samo vama izgleda super, ali koja nista ne radi da vam uljepsa put do banke sutra.

3) Pogresna platforma za web stranice

99.99% svih stranica su izgradjene na pogresnoj platformi – za vas. Sto to znaci je da, ako zelite da dodate sadrzaj ili pravite bilo kakve izmjene imate samo dvije opcije:

  • Ili morate sami studirati programiranje
  • Ili morate platiti nekog tko je studirao programiranje

Ni jedna od tih kombinacija nije idealna za vecinu. Za mnoge idealna platforma je ona gjde i djete iz 5tog razreda osvnovne moze da se snjadje a da ujedno ta platforma daje snagu I efikasnost vasoj stranici potrebnu da stvori zaradu. Pitanje postaje: “Kako napraviti web stranicu koja ima uspjeha?”

4) Nedovoljena promocija

Web stranice ne dolaze automatski sa trafikom. Dobro dizajnirana web stranica je spremna za promociju, kodirana je da ju trazilice mogu  naci I izbaciti kao rezultat kad ljudi traze ono sto vi nudite, povezana je sa listom na koju se posjetioci mogu upisati I time doci u vasu marketing obradu. ALI, web stranice ne doleze sa ljudima u redu koji hoce da nesto kupe. Mnogi vlasnici web stranca dozivljavaju to prilicno u soku, jer misle da ako imaju svoju stranicu automaskit ce novci da doticu. Ali to ne moze biti dalje od realnosti. Dobar dizajn znaci stranica funkcionise i pojavljuje se za sve koji ju nadju, ali sama po sebi ne proizvodi nista: ni trafiku ni zaradu.

5) Nestrpljivost

Rim nije bio sagradjen u jednom danu. Nece biti ni vas uspijeh na internetu. Dobra stranica je samo dobar temelj bez kojeg se nikako ne moze. Zamislite da temelj vase  kuce sjedi u pjesku. Koliko dugo ce vasa kuca biti u jednom komadu i na mjestu gdje ste ju izgradili? Isto kao i sto izgraditi apartman na dobrom temelju je jedno a popuniti sezonu je kompletno nesto drugo. Tako isto je i s vasom stranicom. Dobra struktura koja omoucava dobar marketing sistem je neophonda, ali odrzavanje te stranice sa novim sadrzajem, i promocija su isto toliko bitne. Izrada moze biti gotova za nekoliko sati ili koji dan, ali odrzavanje traje koliko i vasa zelja za zaradom. Napuniti gajnc novi apartman 100% prve sezone je ne realno, ali je i nerealno ocekivati da nova stranica ce donositi promet sljedeci dan. Potrebno je uloziti truda i dati dovoljno vremena toj stranici da pusti korjenje i pocne da radja plodove. Ta stranica je jedna od vasih najbitnijih investicija. Tretirajte ju tako.

 

Da li smo nesto izostavili?

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)