PROFIT = vrijednost koju pružate svojim gostima. 

 

Da li znate ikoga tko rado plaća za nešto što je manje vrijedno od novaca koje daje?

Mi ne, a vjerojatno ni vi.

Što znači da smo plaćeni proporcijalno sa vrijednosti koju pružamo svojim mušterijama. 

No mnogi ponudjači su toliko usmjereni na ono što oni misle da je dovoljno za novce koje traže, da „ ne čuju“ ono što im mušterije govore.

Da li ste se ikada upitali zašto bi netko platio $6000 na noć da bude u Ritz Carlton-u? Zbog doživljaja (njihovo osoblje je rigorozno trenirano da prepozna očekivanja gostiju).

OK, vi niste Ritz Carlton, vas gosti ne plaćaju $6000 na noć, niti imate osoblje trenirano da prepozna očekivanja gostiju, ali nema razloga zašto ne biste mogli izgraditi atmosferu gdje će se gosti rado ponovno vratiti?

Evo 5 koraka kako do ponovnih gostiju: 

1)      Upoznati goste = poznati njihov krajnji cilj…zašto su tu? Od čega bježe? Zašto su se odlučili da dodju baš u vaše mjesto? Što treba da vide ili dožive da bi se ponovno vratili?

2)      Odkloniti njihove bojazni = da su preplatili…da su možda mogli dobiti nešto bolje za manje love. Usluge koje su podredjene prevenstveno da bi mušterije imale ne zaboravan doživljaj, su oduvijek bile razlog za dobrovoljno plaćanje višlje cijene.

3)      Dočarati, pokazati, odkriti… gostima i potencijalnim gostima da je moguće doživjeti nezaboravne trenutke vrjednije od cijene tražene. Uvije, uvijek, uvijek ponudite gostima način da daju preporuku za vaše usluge.

4)      Alati. Pobrinite se da gosti imaju sve alate potrebne za dobar provod. Pobrinite se da imaju listu restorana, trgovina, informacije za shopping-u, rent-a-car, ronjenje ili za bilo što drugo što znate da vaši gosti imaju interesa. Ponekad je jednokranta kamera najljepša stvar koju ste im mogli ponudit. (tko voli imat dobar provod i ne imat dokaze kasnije? A desi se da se kamera zaboravi)

5)      Lagana motivacija i nježna ponuda da se rezervacija ponovi.

Da li smo nešto preskočili? 

Ovi dokazani koraci su u biti jednostavni, ali da bi mogli sprovesti ove strategije treba imati mjesto gdje će se vaši gosti okupljati i otvoriti vam se. Središte gdje se mogu osjećati nenapadnuto a opet biti izloženi svim ovim taktikama je vaš sajt/blog. Ako imate interesa da posjedujete jedno takvo mjesto, mi možemo to uraditi za vas. Klikajte na ovaj misteriozni link da vidite sve detalje.

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)