wwwU prošlom postu smo govorili o različitim ulogama internet stranica. Jednom kad znate ulogu svoje stranice možete da primjenite najefikasnije funkcije za tu ulogu. Ako niste sigurni da znate pravu ulogu svoje internet stranice klikajte na link i pročitajte Koja je uloga vaše internet stranice.

Ono s čim mnogi nisu upoznati je da davnih dana su kompanije investirale svoje novce u izgradnju internet sajtova sa puno stranica, 100-500 itd.

Zašto? 

Zato što je svaka stranica bila optimizirana za neke riječi za koje su se htjeli pojaviti na tražilici.

Znači:

100 stranica = 100 mjesta potencijalne mušterije ih mogu naći = 100 besplatnih oglasa 

ALI, Izgraditi 100,500 stranica iziskuje mnogo vremena i mnogo znanja ili mnogo novaca.

Danas, uspiješni vlasnici businessa otvaraju blogove.

Zašto? 

Zato što žele 100 mjesta potencijalne mušterije ih mogu naći = 100 besplatnih oglasa

I mogu to sve relativno brzo, jeftino ili čak i besplatno uraditi.

Ako vaša internet stranica ima samo naprimjer 5 strana, i recimo (što u većini slučajeva NIJE istina, da su svih 5 dobro optimizirane. U većini slučajeva samo prva stranica je optimizirana kako spada) da su svih 5 otpimizirane, vaša stranica ima

5 stranica = 5 mjesta gdje potencijalne mušterije vas mogu naći = 5 besplatnih oglasa.

Razlika od 100, zar ne?

No tu će netko sigurno reći, ali zato ja registriram svoju stranicu na druge stranice i time povećavam svoju vidljivost. I u neku ruku to je istina. Ali ako im morate za to plaćati, ili djeliti zbog toga svoj profit (što vam je ista stvar – kako god okrenete dodje vama manje u džep) ili ako ne idete u banku sa osmjehom na licu znajući koliko ste zaradili, onda ne bilo pametno početi.

Ali vaša stranica dobije od toga možda 25% vrijednosti koju može da dobije.

Ono što je bitno ovdje zapamtiti, je da ako redovno dodajete novi sadržaj svojim stranicama (ne novi telefonksi broj ili 1 sliku apartmana) nego novi korisni sadržaj zbog kojega će netko željeti da posjeti vašu stranicu, tražilice će nagraditi taj vaš posao tako da će vas postaviti u bolje pozicije na tražilici PLUS ćete svaki puta kada dodate novi sadržaj napraviti sebi sami novi besplatni oglas.

 

Savjet: Ono što je bitno ovdje zapamtiti, je da ako redovno dodajete novi sadržaj svojim stranicama (ne novi telefonski broj ili 1 sliku apartmana) nego novi korisni sadržaj zbog kojega će netko željeti da posjeti vašu stranicu, tražilice će nagraditi taj vaš posao tako da će vas postaviti u bolje pozicije na tražilici PLUS  svaki puta kada dodate novi sadržaj napraviti ćete sebi sami novi besplatni oglas.

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)