Uprkos činjenici da Facebook Marketing nije kompliciran većina korisnika ne zna kako da postigne zadovoljavajuće rezultate. Facebook nije kompliciran ali je dosta kompleksan i novi elemant za biranje termina objave će biti od velike pomoći svojim korisinicima.

Evo što je novo: Facebook vam dozvoljava da unesete status sada i da ga objavite kasnije.

Izaberete datum i vrijeme i dok vi radite nešto drugo (odmarate npr 😉 ) vaši fanovi će dobiti novi post točno u vrijeme kad ste to htjeli.Super, zar ne? Već je bilo vrijeme.

Kako izbarati datum i vrijeme? Pogledajte ispod…

 

facebook marketing

 

Konačno!!! To je sve što možemo reći u ovom trenutku…

A sada ono najvažnije, kako vam automatska objava Facebook posta može pomoći?

Ovaj novi elemenat daje vam šansu da se bolje organizirate. Uredite unaprijed kada koji post želite da se pojavi i slobodni ste da nešto drugo uradite u to vrijeme.

Ono na što vam želimo skreniti pažnju je, da su ovakve male stvarčice dušu dale onima koji imaju busy život, ali je bitno ne prepustiti svoj marketing 100% automatima. Vaši fanovi će postavljati pitanja, komunicirati s vama i ne možete dozvoliti da ih ostavite na cjedilu. Odredite si par puta na dan da provjerite svoju fan stranicu i stavite malo ljudskosti u tu komunikaciju i pored automatizacije koje vam današnja tehnologija pruža.

Ništa gorje nego kada konačno dobijete fana koji ima interesa za vašu uslugu ili produkt i njegov/njen komentar ili upit padne u zaborav.

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)