Kad se opredjelite za marketing strategiju ta mora da vam donosi rezultate.

Zelite li vise posjeta? Više upita? Ili jednostavno proširiti vašu marketing mrežu, strategija koju koristite mora vam biti dovoljno efikasna da to uradi.

MarketingTurizma.info team je kontaktirao nekoliko stotina vlasnika apartmana u Hrvatskoj i sastavili smo statistiku koju želimo da podjelimo sa vama.

Ono što smo pronašli je da 9.7% kontaktiranih vlasnika su vidjeli neke rezultate koristeći Facebook.

Pitanje je sad, što su oni radili drugačije od svih ostalih da su imali rezultate?

Naša statistika pokazuje da

  • Imali su fan stranicu na kojoj nije bilo poziva za Farmville, glupih i nekulturnih ispada, sexy ili političkih komentara itd.
  • Nisu se ograničili na samo povezivanje i komuniciranje sa starim gostima
  • Povečavali su broj svojih fanova tako da su se gurali sa svojom fan stranicom na drugim stranicama, ali na nenapadan način ostavljajući komentare koji su imali nekog smisla a ne samo sebične propagande za sebe
  • Redovno su stavljali interesantne postove i svoje ponude na FB stranicu da bi održali fanove koje su dobili i dali im razloga da djele te postove viralno sa drugima

Dakle, ništa radikalno ili nečuveno do sada. Ako niste ovo primjenili još do sada u svom Facebook marketingu, probajte jedno 30 dana. Ali se stvarno pridržavajte ovih pravila. I onda se odlučite da li je to vrijedno vašeg truda ili ne.

Zanima nas, da li ste vi probali ovo primjeniti na svom Facebook marketingu i kakve ste imali rezultate?

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)