“Dakle, ono sto mene interesira je: marketing na drustvenim mrezama i gerilski marketing. Izrada profila i vodjenje na facebook-u i kako bi mogao izgledati gerilski marketing u privlacenju turista na moju stranicu i apartmane.” Z.B.

Pojedine Guerrilla marketing tehnike su primjenjive i u online marketingu:

  • Specificno trziste
  • Postavljanje sebe kao eksperta
  • Izgradnja dugorocnih i profitabilnih veza
  • Kreativnosti u besplatnim marketing strategijama

To se sve kompletno moze izgraditi kroz koristenje bloga/internet stranice i drustvenih mreza.

Koraci do rezultata:

  1. Otvorit profile
  2. Dizajnirati profile
  3. Dodati odgovarajuci sadrzaj
  4. Poceti izgradjivati veze sa potencijalnim gostima
  5. Sprovesti strategije koje automatski pretvaraju te clanove u zadovoljne goste

Izradjivanje profila je izuzetno bitan alat za isticanje iz mase; ne samo imati postojeci profil nego imati popunjen profil na nacin koji ce privlaciti clanove. Druga polovina tog uspjeha lezi na samom dizajnu. Najnoviji trend su viralne fan stranice koje dozvoljavaju da se na unikatan nacin izdvajate iz masa kako dizajnom tako i funkcijom jer dozvoljava dodavanje internet stranica vasoj fan-stranici na Facebook-u u kombinaciji sa text+video+slike itd.

Ove izdvajamo za primjer: https://www.facebook.com/MarketingTurizma

timeline fan page app

 

Ako ne koristite drustvene stranice savjetujemo vam da se sto prije prikljucite na Facebook,Twitter i LinkedIn.

To su sve mjesta na kojim mozete vrlo lako otvoriti profile i privuci besplatan promet za vas smjestaj kroz izgradnju medjusobnih odnosa.

Sljedeci korak je na vama.

Ovo su alati koji su potpuno bez rizika jer ne kostaju nista. Vi i mi znamo da ako jos uvijek citate ováj nas email vi ste ozbiljno zainteresirani za unapredjenje vasih rezultata. Sve sto je sad ostalo je da poduzmete sljedece korake.

Marketing na drustvenim mrezama ima svoja “nepisana pravila” koja su kompletno drugacija nego marketing offline i znati koje korake uzeti, moze da napravi razliku izmedju uspjeha i neuspjeha.

Za detaljno upustvo kako oglasavati besplatno na Facebook-u i kako doci do konkretnih rezultata  7-dnevni email-kurs o drustvenim mrezama je izvrstan izvor korak po korak informacija.

“Facebook – Detaljno Upustvo za Upotrebu”

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)