Wiley Cerilli je objavio u HuffingtonPostu primjere 5 restorana koji su pronašli načina kako do uspijeha na internetu uz društvene mreže.

Wiley uzima za primjer, danas više nego svakidašnju situaciju… Vi ste restoran kojem ide već godinama, i onda se novi pojavi u bilizini, koristi društvene mreže i odjednom raste ubrzano a vi počnete da osjetite gubitak mušterija…(možda vam ovo čak zvuči I poznato 😉  )

Ono što je Wiley 100% u pravu i što ćete nas čuti da vam redovno ponavljamo je da je jedno koristi društvene mreže a jedno je koristiti ih pravilno.

“Ti portali su žive dišuće tvorevine. Ako im pridajete pažnje i bavite se njima redovno, ostati će zdravi i rasti. Imajući to u vidu, restorani koji razumiju moć i pravila društvenih mreža pridobivaju i zadržavaju nove mušterije za djelić troškova tradicionalnog marketinga.” Wiley dalje izjavljuje.

Evo 5 primjera koje on navodi. Ovo su restorani koji su uskladili društvene mreže kao integralni dio svog marketinga i uživaju u profitabilnim rezultatima.

1) Zengo: kombinacija latino i azija u Manhattanu. Zango je pronašao svoj uspijeh u postavljanju recepata, specijalnih ponuda samo za fanove, interesantih priča i dogadjaja vezanih za restoran. Zango isto tako na svojoj fan stranici daje mogućnost upisivanja u svoju listu te pravljenja rezervacija direktno sa svoje fan stranice.

2) HavanaCenteral: kubanski restoran poznat je po nagradnim igrama koje nude besplatni sat za barom za pobjednika i njegovih/njenih 9 prijatelja. 3 nagradne igre su im navodno donijele skoro 1000 novih upisa na njihovu listu kojima sad mogu u nedogled slati svoje ponude. Drugi ugao njihove strategije je komuniciranje na Twitteru koje se isto pokazuje kao dobro uloženo vrijeme.

3) ButterlaneCupcakes: ameri vole cupcakes, (to je vjerojatno jer nisu nikada probali naše kolače ha-ha-ha)…šalu na stranu..Butterlane Cupcakes se tako rekuć opekao na sajtovima za dnevne specijalne ponude, pa su malčice preuredili svoju taktiku: dodali su večernje dvo-satne tječaje za pravljenje cupcakes kolača. Bukirani su nekoliko mjeseci unaprijed.

4) TheBurgerShoppe: New York su se odlučili da nadju svoju sreću medju mobilnim aplikacijama i za svakoga tko se prijavio na Foursquare da su u TheBurgerShoppe, dobije krompiriće ili pohovani luk besplatno uz svoju narudžbu. Kad se sjetite činjenice da Foursquare dodaje 10,000 dnevno novih korisnika, velika je vjerojatnost da neki od postojećih mušterija već koriste Foursquare i trebalo je samo naći načina kako iz toga profitirati.

5) Nombe: japanska kuhinja u San Franciscou. Nombe ima specijalno kreiranu aplikaciju na Foodspotting.com koja pomaže ljubiteljima dobre klope napraviti odluku o kupovini hrane  ili posjeti nekom restoranu s kojima će biti zadovljni. I time su se plasirali kao experti na sceni restorana u sjevernoj California.

Nadamo se da smo vam malo približili što je sve moguće sa društvenim mrežama i što sve ljudi rade da bi se istakli iz mase, prevazišli konkurenciju i ostvarili profit koji očigledno pravedno zaslužuju.

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)