U prvom članku Kako Napisati Email Ponudu, išli smo u detalje kako osigurati da potencijalne mušterije na vašoj email listi uopće otvore emailove koje im šaljete sa svojim ponudama. Opisali smo kako iskoristiti prvu impresiju i naslov da vaši emailovi prodju “prvi filter za otvaranje emailova”.

Danas ćemo s vama podjeliti što staviti u sadržaj emaila i kako pridobiti listu da poduzme sljedeći korak.

OK,primili su vaš email, odlučili da ga ne bace u smeće još, pročitali su čak i vaš naslov i sada klikaju da otvore vaš email…što će naći tamo da održi njihovu pažnju?

Ta-na-na-na!

Sad je na vam red da pokažete što u stvari imate. Ovo je mjesto gdje vaša ponuda treba da šljašti.

A da bi šljaštila, ponuda treba da bude:

Jasna: U USA postoji nešto što se zove KISS metoda. Keep it simple stupid. U biti to znači – jasno i jednostavno. Nemojte svoju ponudu razvlačiti na Markove konake, ali nemojte ni ostaviti čitaoca da nije siguran što je pisac time htjeo da kaže. Poruka treba biti kristalno jasna.

Prave dužine: Ponuda treba biti samo toliko dugačka koliko je potrebno texta da prezentirate vašu ponudu. Ni kraća ni duža od toga. Sve drugo je pogrešno.

Od vidljive beneficije čitaocu: Zapamtite jedno pravilo prodaje: ono što nitko ne voli je da mu se proda, ali svatko voli da kupi. U svojoj ponudi susdržite se da “prodajete” svoju uslugu ili produkt i skoncentrišite se da nudite soluciju svom čitaocu za problem koji ima.

Sa pozivom na akciju: Svaka dobra ponuda ima na kraju poziv na akciju. Vi kao marketer morate znate što želite da vaš čitaoc uradi sljedeće. Taj poziv na sljedeći korak može biti vrlo jednostavan kao ovaj primjer na Konzum stranici: http://www.konzum.hr/Usluge_za_kupca/Uvod.aspx. (crveni oglas sa desne strane dole) “kliknite i saznajte više”.

Ono što nažalost vidimo u velikom broju kod poduzentika je da nemaju svoju listu kojoj mogu poslije redovno slati svoje ponude. Oni koji se razumiju iole u marketing znaju dobro vrijednost liste i tome posvećuju veliku pažnju. Nemojte i vi praviti tu grešku, započnite svoju listu još danas.

Što mislite o marketingu email listi? Slažete li se da je jedan od najbitnijih djelova businessa ili imate drugo mišljenje?

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)