success

U prošlom postu smo započeli temu o 7 Pravila Za Uspiješno Otvaranje i Poslovanje Obrta te naveli program za ponovne mušterje i sniženje, kao prva dvije strategije, kako ih primjenti i kako izbjeći moguće zamke.

Danas nastavljamo dalje.

Treće: Premijumi. Premijumi su ponude kao “kupi pizzu dobij coca-colu free” i interesantni su iz par razloga. Prvo, svatko voli da dobije nešto besplatno “dobar deal”; drugo, vama daje mogućnost da budete kreativni u stvaranju ponude sa kojom možete biti drugačiji od konkurencije; i treće kupci će se rado vratiti natrag kupiti opet, preporučiti vas drugima i sve u svemu donosi veću zaradu.

Jedan produkt koji je dobro razvio taj trend je mobilni telefon. Kupiš jedan, dobiješ drugi besplatno. Ili potpišeš ugovor dobiješ telefon besplatno itd.

Četvrto: Pakiranje višebrojnih usluga u jedan paket. Pakiranje nekoliko usluga ili produkata zajedno vrlo je često korištena marketing strategija jer povisuje prosječnu prodaju McDonald’s to radi sa svojim “value meal”. Da ljudi kupuju komad po komad, većina bi vjerojatno kupila samo sandwich i colu, a ovako kupe i sandwich i colu, i chips i kolač. Što se tu desilo? McD’s prosječna prodaja je skočila sa recimo $3.25 na $5.75. Ako nas pratite već neko vrijeme onda ste isto mogli vidjeti da često pakiramo nekoliko usluga zajedno jer to stvara bolju vrijednost za naše klijente a ujedno i povećava prosječnu prodajnu sumu.

Peto: Plaćanje unaprijed. Ovakve ponude često vidite u wellnessu. Naprimjer, naš yoga centar se plaća $140 mjesečno po osobi i dozvoljeno nam je da dodjemo koliko god puta tjedno želimo (za razliku da plaćamo po par dolara svaki dan kada dodjemo). Isto tako golf članarina za sina je plaćena godišnje i on ima pravo da dodje i koristi terene bez limita, ali golf centar dobija po tisuću i više dolara godišnje na ruke odjednom a ne po par stotina tu i tamo tako da takvom centru ako samo proda 1 dnevno za 30 dana ima $30,000+. Nije loše.

Ovakva strategija je primjenjiva u različitim industrijama i vrstama obrta, i ono što je izuzetno dobro možete ju primjeniti bez obzira koliko je obrt mali ili veliki. (Ako ste vlasnik privatnog smještaja velika je šansa ovu strategiju već primjenjujete).

U narednih par dana,ćemo završiti ovu seriju sa zadnje dvije strategije koje vam mogu pomoći doći do novog businessa, povećati business koji već imate, ili uvišestručiti ponovni business postojećih mušterija. (inače, br.7 strategija je najefektivnija strategija koje mali businessi mogu koristiti da izgrade loyalnost svojih mušterija, da ih na koncu konca zadrže, i stimuliraju češću kupovinu).

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)