marketing puzzle

Za vas izdvajamo: Kako izbjeći top 5 grešaka u izradi svoga brenda

  • Facebook: ako promotirate brend, Facebook brend stranica treba da bude vaš izbor a ne Facebook profil. Veliki broj poduzetnika imaju pogrešnu sliku o korištenju Facebook alata. Profili su limitirani sa brojem prijatelja, zahtjevaju da ručno odobrite svakog prijatelja posebno i odvojeni su od ostatka svijeta na Facebook-u.
  • Dizajn: logo koji može stvako prepoznati je od nerpocjenjive vrijednosti. Zamislite samo Tmobile, Channel, Addidas itd…Mali ulog u vlastiti logo koji nitko ne koristi osim vas ce se pokazati vrijednim. Ako ga disajenirate sami, ne očekujte da ce žarke boje zamjeniti graficku vrijednost, ostavite se previse vrsta i pre-glasnih fontova, te velike sličnosti ves poznatim idejama.
  • Kopije: ako mislite da možete lako doći na novo tržište i preuzeti dio tog tržišta od postojećeg brenda, biti ćete neugodno iznenadjeni. Koliko god veliki brendovi kopirali br. 1 nikad nisu uspijeli prevazići br. 1 dok nisu našli nešto što mogu pokazati kao svoju unikatni produkt ili servise.
  • Obećanja: kad je obećanje veće od rezultat, zadovljstvo kupaca istog momenta prestaje…brend je ne samo marketing produkta ili produkt sam po sebi, brend je i način na koji je taj produkt isporučen i kako je mušterija servisirana. Onog trentuka kad isporuka i servise ne mogu da se nose sa marketingom, brend gubi na vrijednosti.
  • Online: ako niste online, ako niste na Facebook-u, Twitter-u, Foursquare itd, govorite svim onim kupcima vašeg produkta da za njih nemate vremena, da vam nisu bitni. Možda i stvarno nemate vremena, ali vaša konkurencija ima. Danas se društvenim mrežama šire top informacije, puno puta i prije nego TV i radio dodju do njih. Ako želite da svijet sazna za vaš brend, onda morate uložiti vremena i truda, ili malo budgeta u marketingu online.

Da li smo nešto preskočili?

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)