kako napisati email ponuduEmail marketing je postao neophodan dio u targetiranju i marketiranju mušterijama online.

Postoje mnogi uglovi efektivnog marketinga kroz email, no danas ćemo se fokusirati na kako marketeri mogu povećati postotak koji njihovi čitaoći otvaraju emailove.

Sadržaj emaila je izuzetno bitan, ali dobiti čitaoce da uopće otvore emailove koje im šaljete je jedan od najvećih izazova sa kojim ćete se sresti kao marketer.

Jedno ozbiljno i detaljno razumijevanje vaše publike, njihovih potreba, i želja je prijeko potrebno za izradu koretknih strategija i sistematskih pristupa email marketingu.

Da bi dobili uvid u razmišljanje vaših čitaoca potrebno da se upitate: kad bi vi bili u koži vašeg čitaoca, da li bi vi otvorili email koji ste poslali?

Ništa kao prva impresija

Najprvije 2 stvari koje će vaši čitaoci koristiti kao filter za otvaranje svojih emailova je „od koga je email?“ i „što je naslov emaila?“.  

Ovo su dva pitanja iz prvih redova njihovog obrambenog stava na koje žele dobiti odgovor prije nego se odluče da ili otvore taj email ili ga jednim klikom pošalju u kantu.

Nedavno novi rezultati pokazuju da kad email pokazuje da dolazi od osobe a ne od kompanije donosi bolje rezultate i veći broj emailova je otvoren. Email koji dolazi od vlasnika ili direktora može imati veliki efekat na otvaranje emailova s poslovnim namjerama.

Naravno uvijek imate i spamere koji šalju emailove sa ženskim imenom ne bi li povećali broj otvaranja…naš savjet: nemojte pasti toliko nisko. Uvijek postoje fer i inteligentniji načini kako do boljih marketing rezultata.

Naslov

Ako ste ikada željeli priliku da ubijedite svoju publiku u nešto ovo je ta prilika. Ako vaš naslov izgleda kao nešto što be neki spammer poslao, onda preuredite ga hitno. Pripazite da naslov je prigodan za vašu publiku i sadržaj emaila. Razmislite o tome da dodate ime osobe kojoj pišete, navažnije riječi iz emaila, ili pitanje u naslovu.

Dok pregledavaju email, vašim čitaocima prolazi kroz glavu:

„Da li mi je vrijedno otvoriti ovaj email?“

Vaš naslov treba da im da razlog da to urade.

No naslov nije dovoljan. Sadržaj emila treba da potvrdi vrijednost naslova. Nikako ne želite da izgradite očekivanja u naslovu a nemoći ih potrkijepiti u sadržaju.

kako napisati ponudu

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)