Danas ćemo s vama podjeliti zadnje dvije strategije iz ovog kruga od 7 strategija sa kojima možete ne samo povećati broj mušterija nego i dobiti višestruke zarade od postojećih mušterija.

Dakle u srijedu smo spomenuli:

 1. Program za mušterije koje kupuju redovno
 2. Sniženja
 3. Premijumi
 4. Paketi
 5. Plaćanje unparijed

I danas ćemo govoriti o

Šesto: Plaćanje u ratama. U svakom slučaju želite da omogućite svojim mušterijama i potencijalnim kupcima da naprave uplate preko kreditnih kartica, i isto tako efektivno se pokazalo omogućavanje plaćanja u ratama. 50% sad, i ostatak u 2-3 rate, ili nakon 60-90 dana. Ovo je posebno dobra strategija za vlasnike smještaja ili bilo kojih drugih usluga koje su sa povećim ciframa iz par razloga. Prvo, daje mogućnost mušteriji da uplati za vaše usluge prije nego imaju svu sumu novca spremnu. Budimo realni, u današnje vrijeme nisu svi u mogućnosti da uplate sve odjednom. Ponekad im treba par mjeseci da nakupe punu sumu, ali i u tih par mjeseci, možda će naći nešto drugo što će odvući njihovu pažnju i uplata neće stići do vas. Ovako, em im dajete opciju da se ne stavljaju pod stres nego da u miru sakupe sumu koja će im trebati, em unaprijed si mogu osigurati ono što kupuju, em davajući im opcije povećavate prosjek prodaje. Olakšajte posjetiocima da postanu vaši kupci.

Sedmo: Redovni email kontakt sa potstojećim i potencijalnim kupcima. Ako iz ove serije strategija kako poboljšati poslovanje obrta iole išta zapamtite, nadamo se iskreno da će to biti ovaj dio. Nešto što svaki dobar marketer zna, je da je najefektivnija marketing strategija online, redovni kontakt sa svojom email listom. Takav kontakt je dokazan da je efektivan za izgradnju lojalnosti mušterija, održavanje mušterija zainteresovanima, te za stvaranje višestrukih kupovina.

Sa redovnim emailovima našoj VIP listi već nekoliko godina, vidjeli smo iz prve ruke koliko je to ustvari efektivno. Email lista je vrlo utjecajna a u isto vrijeme i vrlo ekonomična jer snosi minimalan izdatak, i kroz taj email kontakt moguće je uraditi sve što je potrebno:

 • Stvarate naviku, jer vaši potencijalni kupci očekuju vaš email i redovno čitaju
 • Ostajete im konstantno u podsvijesti
 • Možete da im predočite informacije koje su korisne za njih
 • Možete tako da nastavite izgradjivati svoju ulogu kao expert
 • Možete stimulirati preporuke
 • Možete promovirati svoje specijalne ponude, sniženja, servis, produkte itd…

Doktori, restorani, agenti za nekretnine, vlasnici smještaja i poduzetnici u razno raznim industrijama su vrlo lako se i sami uvjerili u vrijednost posjedovanja i kontaktiranja sa svojom listom. Mogućnosti su bezbrojne.

Sad imate nekoliko vrlo snažnih strategija u svojoj “Sport Billy” torbici trikova kako povećati business koji već imate, ili uvišestručiti ponovni business postojećih mušterija isad samo treba da smislite kako ih efikasno primjeniti u vašem businessu.

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)