smm-logo

 

 

 

 

 

Kao što se kaže:“ Svako tele ima svoje veselje.“…pa tako i različiti ljudi vole različite stvari.

Neki preferiraju da pročitaju, neki da čuju, a neki da vide. Onda je logično da uključite što više koristnih informacija o vašem smještaju i koristite različite vrste media za oglašavanje vaše ponude, kao što su člankovi, video, interakcija na društvenim mrežama itd)

Evo par platformi koje ne smijete zaobiči i s kojim možete da privučete pažnju više gostiju:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter
  • WordPress

 

Vaši ili vaših gostiju osobne dogodovštine su izvanredan materijal za blog člankove i emailove postojećim i potencijalnim gostima.

Čak možete ponuditi i besplatni download nekog usko vezanog materijala/informacija kao podstrek da se posjetioci upišu u vašu email listu.

Uvijek prilagodite emailove dogadjajima koje gosti mogu očekivati povodom godišnjeg odmora kod vas (dobro mjesto da ih potjstite da naprave rezervaciju 😀 ).

Kopije lokalnih mapa, radno vrijeme značajnih mjesta, restorana, trgovina itd, kao i više informacija o lokalnim zbivanjima i turama su uvijek dobar izbor.

Sve ovo pretstavlja taj extra trud u izgradnji čvršće veze sa vašim posjetiocima.

Kada konj pobjedi trku, on ne pobjedi za 2-3 svoje dužine, on pobjedi za vrh nosa. U marketingu to znači da ne morate biti 15 puta bolji od konkurencije, nego samo malčice  – dovoljno da ste korak ispred.

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)