social mediaProšli tjedan moja šogorica se pohvalila kako su imali prekrasan godišnji odmor u jednom od hotela u Brelima.

Rekla je da je usluga bila prve klase, ona i muž su bili oduševljeni, ovako još nisu vidjeli usluge kod nas i bla, bla, bla…kako je hotel super.

Za njih  – odlično, SVE 5!

Za hotel – veliki propust u našem mišljenju a evo i zašto.

Radoznali da vidimo kako je taj super hotel izgledao i da vidimo da li bi nam se svidjalo da i mi idemo tamo… klik-klik i mi na njihov sajt.

Hotel stvarno izgleda super i oduševljeni što smo čuli da je servis izvanredan, htjeli smo podjeliti to sa svojim Facebook i Twitter prijateljima i fanovima, ALI hotel nema ni društvene profile gdje bi mogli se pridružiti, niti njihova web stranica daje mogućnost da ju podjelimo na našim društvenim profilima.

Ovaj hotel u tom trenutku je  izgubio mogućnost da se njihova stranica i dobar glas viralno djeli u svijetu interneta i dođe pred oči potencijalnih gostiju koji možda u nekom drugom slučaju nikada ne bi čuli za ovaj hotel. A to je samo jedan slučaj. Hmmm…koliko ih je to gostiju koštalo do sada?

Vidite li sada zašto je potrebno da su vam stranice povezane sa društvenim profilima i da imaju dugmeta za podjelu na društvenim mrežama?

Do prije par godina “viralno” širenje kroz marketing apartmana i hotela na društvenim mrežama nije postojalo, ali u današnjem svijetu postoji. Pa kad vam se već pruža to na srebrnoj tacni i to besplatno – iskoristite!

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)