kako napuniti sezonu Mnogi ponudjaci se preznojavaju u sitnim nocnim satima sa ovim pitanjem u mislima. Da bi uspijeli dobiti jos kojih par gostiju pretrazuju internet u potrazi za magicnom pilulom do vise gostiju…ali odgovor ne lezi u nekoj magicnoj piluli koju uzmete I nekom carolijom se vas smjestaj popuni za sezonu prije nego se sezona zavrsi…

….uostalom, tko kaze kad VASA sezona zavrsava?!

Traziti goste u 5 do 12 obicno ne donosi neke lude rezultate. Za to je potreban plan koji traje tokom cjele godine.

Ne, to ne znaci da treba da provedete cjelu godinu rintajuci pred komputerom, ali svakako znaci da ako zelite da mirno spavate po noci, I da provedete ljetne mjesece uzivajuci sa svojom familijom kao sto I treba da bude, onda morate staviti u pogon jedan sistematski pristup marketingu koji ce raditi za vas 24h dnevno.

Vas plan treba da ima 4 djela:

1) Marketing: Automatiziran nacin pridobijanja posjetioca na vasu stranicu

Ovisno o vasem budgetu i noviou tolerancije za ulog vremena i novaca, izaberite nacin koji vam najvise odgovora. Za neke to ce biti uplata oglasa na Facebook-u, za neke to ce biti pisanje clankova, ili stvaranje videa, za neke druge opet povezivanje sa novim ljudima putem drustvenih mreza itd…itd…

2) Marketing: Ponuda posjetiocima koja ce u zamjenu da vam donese njihova imena i emailove

Kad jednom posjetilac konacno stigne na vasa vrata interneta, treba da mu se pruzi nesto u zamjenu za sto ce biti voljan da vam da svoje ime i email. Mozda je to nekakav izvjestaj, nekakva knjizica, nekakav tip…Stvorite vezu sa svojim posjetiocima i oni ce vam tocno kazati sto bi to bilo.

3) Marketing: Automatiziran nacin redovnog kontakta sa vasim posjetiocima

Danas su tu, sutra su negjde dalje. Mozda danas nije dan kad ce uplatiti svoj godisnji, ali kad taj dan dodje, kako ce vas se sjetiti? Jedan od najsigurnijih nacina je da ste im pred ocima – cesto. Jedan od najjednostavnijih i najekonomicnijih nacina je kroz email.

4) Marketing: Sistem zaradjivanja i od onih posjetioca koji nikad nece uplatiti vas smjestaj

da dobro ste to procitali… ;-)….od nekih circa 100 posjetioca vasoj stranici, u prosjeku 3 ce uplatiti, ali sta sa onih ostalih 97? Zasto ne napraviti zaradu I od njih? Postoje jednostavne I potvrdjene strategije kako to ucinit iz dana u dan.

Jednom kad imate viziju sto zelite postici, imate marketing plan kako to izvesti, i strategije na snazi, VI olducujete koliko dugo vasa sezona traje. 3 mjeseca, 5…6 mjeseci…12??? Vi odlucujete gdje je limit – sta bolje moze da vam se desi?

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)