brend

Evo primjera kako vasi zemljaci izgradjuju svoj brend

Konkurencija je cudo kapitalizma koje ima svoje pluseve ali i minuseve: potrazivaci imaju izobilje produkata da biraju i cjene padaju, dok ponudjivaci svakodnevno moraju da ulazu u nove marketinske ideje i bore se da odrze zaradu, ili propadnu.

Da bi se sto bolje odrzali na trzistu, nasi ponudjivaci polako postaju svijesni da moraju stvoriti neki svoj brend, biti po necemu drugaciji od svoje konkurencije. Ukoliko to ne postignu, morati ce spustati cjene da bi mogli opstati. (ovjde umetnite sliku vlasnika koji stoje uz cestu sa znakom u rukama: “10€ nocenje”)

To je samo varka…tko je jos opstao dugorocno sa najnizim cjenama?

No Beli Manastir se neda. Kako Glas Slavnije objavljuje; “Od fisijade moramo napraviti brend i uklopiti je u turisticku ponudu Baranje i Belog Manastira.”

I kako to Baranjci zapravo rade?

 “…u pripremi je natjecanje najboljeg ribljeg paprikasa, na koje se ocekuje dolazak najmanje stotinu fis-majstora iz raznih djelova Baranje.”  Kaze dalje Glas Slavonije. Upiti o vise takvih dogadjaja vec pristizu a vrata ce izgleda biti otvorena kuharima cjele Hrvatske. A suska se da postoje planovi da se sudionicima da 3kg ociscene ribe, drva, i stolz a 8 osoba – sve za 0 kuna!

Da li mislite da ce biti prica o Baranji I Belom Manastiru na sve strane? Jos i kako.

WOW! Riblji paprikas – pa brend.

Eto kako od niocega…tj. Niocega novog ljudi se trude da izgrade svoj brend. Treba biti samo malo kreativan i znati „upakarati“ svoj vlastiti brend.

 

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)