više prometa na web straniceTo je računica koja muči svakog poduzetnika.

No da vas razvedrimo, ni ta muka nije viječna za one koji su spremni uložiti malo truda u svoj business.

Velika zabluda je kod mnogih da je jedan način bolji od drugog…nije, svaki je dobar ako znate kako ga primjeniti i ovisno o cilju koji pokušavat postići- ali to isto znači da nisu svi izvori prometa jednaki niti za sve.

Ovisno o tome da li ste osoba koja voli biti u centru pažnje ili ne, pred kamerom, ili izraziti se pisanjem, imate li dublji džep, volite li biti u kontaktu sa drugim ljudima itd..jedna strategija će vam lakše pasti nego neka druga, to je istina.

No bilo koju da izaberete, morate biti svjesni da ako ćete ju sprovesti bez pomoći experta, onda ćete morati VI postati expert za tu strategiju. Jer to je jedini način na koji možete imati pravog, vrijedno spomena rezultata.

Druga bitna stvar je da koju god strategiju izaberete, morat ćete ju primjenjivati redovno da bi ostali u prvom planu vaše mušterije. Danas više nego ikad ljudi su bombardovani sa informacijama koje trebaju i koje ne trebaju. Imajte osječaja za vaše mušterije. Ako nemate dobru strategiju da ne napadno ostanete pred očima svojih postoječih i svojih potencijalnih mušterija, one će biti „primorarane“ da izaberu vašu konkurenciju.

Evo 6 strategija koje donose promet i koje treba da svakako razmotrite.

  • Blog postovi
  • Člankovi
  • Video
  • Pay-Per-Click oglasi (kao što ima Google)
  • Baneri
  • Društvene mreže

Ove strategije nisu listirane po nikakvom posebnom redu.

Razmislite što vam je interesatnije, što više odgovara vašoj personi, vašoj ponudi, i vašem budgetu. Čitajte sve što možete naći o tome dok ne dodjete do nivoa da se osjećate lagodno sa tom strategijom a rezultate će onda sami doći.

Ako vam se svidja ideja da saznate više o ovakvim strategijama, pripremili smo za vas 14 Jednostavnih načina do više prometa na vašu interent stranicu gdje ne samo da djelimo 14 top izvora prometa nego i njihovu pojedinačnu kvalitetu u odnosu na druge izvore te zašto se koriste različite strategije ovisno o izvoru posjetioca.

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)