Evo, vikend nam se približava i htjeli smo s vama podjeliti 4 tajne uspijeha (+ jedna velika).

 

4 Jednostavna koraka do uspijeha u marketingu na internetu.  ISPRINTAJ I ZALJEPI NA SVOM RADNOM MJESTU!

Ono što uvijek ispadne da je najteže u postizanju uspijeha i gdje je najlakše zatajiti je kad treba nešto konkretno uraditi.

Kako je uvijek lako naći zašto ne baš u tom trenutku.

Uvijek ima nešto. I ako nije ovo, onda je definitivno ono.

Znamo…i nama najboljima se dešava ponekad isto 😉

Zato smo odlučili da s vama podjelimo 4 jednostavne stvari koje mogu da vam pomognu da izbjegnete takve zamke i izgovore:

  1. Izaberite 2 do 3 puta dnevno vrijeme kad ćete pogledati i odgovarati na nove emailove. Uvijek to uradite u isto vrijeme, a u medjuvremenu ugasite email.
  2. Radite u blokovima vremena, recimo 2h. I u tih 2h samo radite na onim stvarima koji su vam na listi za uraditi taj dan.
  3. Fokusirajte se na jednu stvar dok nije odradjena. Ako započnete milion stvari, biti ćete busy cijeli dana, na ništa neće biti završeno.
  4. Imajte na umu da je 9-5 vrijeme kad treba raditi samo one stvari koje su produktivne i koje će donijeti zaradu. Sve druge stvari kao dodavanje prijatelja na FB, analiziranje posjeta na sajtu, uljepšavanje FB stranice su stvari koje se trebaju raditi od 5-9 (da, izmedju 5 naveče i 9 ujutro – u NERADNO vrijeme!)

A ono što je najvažnije…bubnjevi, molim!

  • Uradite nešto! Nećete nikada nikuda stići ako samo kupujete i čitate savjete o tehnikama, strategijama. metodama itd…Ono što morate se naterati da uradite je da uronite u to sve. Da, i prije nego znate sve odgovore, da i prije nego ste sigurni kako, da i napraviti ćete greške…ALI samo tako ćete i naučiti.

P.S. sjetite se samo kako je bilo kad ste učili voziti bicikl 😉

Da li se ikada nadjete u situciji da vam prodje dan, nešto ste stalno radili a ništa konkretno nema za vidjeti?

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)