Započeli smo ovu našu internet marketing avanturu 2007 sa mrežnim marketingom.

Bilo je tu svašta…pravo bojno polje. Što bi Ameri rekli: baptizirani vatrom. $15,000 Google za PPC oglase, $10,000 za članarinu MLMa, cca $5,000 za marketing seminare, desetine neprespavanih noći i kad smo zastali da uzmemo daha, spotakli smo se na par saznanja koje su promjenile iz korjena naše poslovanje i naš pogled na internet marketing.

Evo što smo skužili:

Ako vozite od Umaga do Dubrovnika, nema sumnje stići ćete na cilj bez obzira da li vozite nekog opasnog Mercedesa ili Fiat 500, dokle god znate put (ili imate mapu – za one koji ne idu često.. :-D) Jedan od ta dva auta će možda biti udobniji, luksuzniji ili sigurniji, ali kad se sve zbroji i oduzme oba dva će vas dovesti kuda ste krenili. No ono što je bitno znati je da ako ne znate put onda vam ni Maybach neće pomoći.

Većina ljudi koja se odluči da se upusti u MLM to totalno promaše. Nije u PLANU isplate, u VRSTI vitamina, niti u BROJU članova ispred vas ono što će vas dovesti do uspijeha. Dokle kod ste sa kompanijom koja “igra prema pravilima”, uživati ćete u uspijehu ako znate da se postavite u marketingu.

Ako ne postanete uspiješan marketer, ni jedan plan isplate, ni jedna revolucionarna krema, niti jedno svemoćno rukovodstvo vam neće pomoći. To je garantirano.

Nažalost, većina MLM kompanija stavlja naglasak na svoje produkte, svoju specijalnu ponudu, ali jako malo na jedan solidan marketing system koji će izgraditi vas kao brend – to bi bilo protiv njihovih planova jer ONI hoće da budu taj brend – naravno.

Kako danas stoje stvari sa marketingom na internetu i hrdom konkurenicje u MLMovima, mi danas nakon što znamo što znamo o marketingu, ne bi ni u ludilu se priključili jednom MLMu bez pravog marketing sistema izgradjenog specifično za MLMovce.

Ako vam se ideja o MLM business svidja onda trebate zaviriti i saznati što je ustvari potrebno za uspijeh u marketingu MLMa. Naš prijatelj Brian Fanale sa druga dva partnera je izgradio sistem koji doslovno preuzima MLM tržište, a nije ni čudo jer je ideja fenomenalna, marketing je besplatan, a članarina minimalna.

U roku od 30 dana kad smo počeli koristiti ovaj sistem za nas je bio besplatan jer smo imali dovoljno upisanih da su pokrili naše troškove.

Kad imate marketing  besplatan, možete ostati u svom businessu dokle god je potrebno da ga izgradite.

Prije 2 godine, prestali smo da se bavimo MLMom jer nas je MarketingTurizma.info odveo na drugačiji put, ali već 2 godine nakon što smo prestali biti aktivni, još i danas svaki mjesec kao svicarski sat, stižu čekovi sa $$$ za nešto što smo uradili jedanput prije nekoliko godina.

Tako da ako na pitate da li bi vam preporučili taj sistem? Naš odgovor je: definitivno. 😎

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)