Kako biti na stranici 1 od Google? – pitanje vrijedno milion dolara.

Za svaku rjec ili frazu (grupu rjeci) koju ukucate u Google trazilicu, samo 10 web stranica moze biti listirano na 1. stranici – jos jednom: ima samo 10 mjesta.

Sad ako zelite, mozete nas pratit.

Otvorite Google.

Primjer 1)

Na primjer vi imate smjestaj za iznajmit u Puli. Ako ukucate rjec “Pula” u Google trazilicu, dobit cete cca 98,000,000 (to je miliona) stranica vezane za rjec “Pula”.

web stranice izrada Pula primjer

Opcija 1

Ako imate svoju prekrasnu internet stranicu sa svjetlecim elementima, muzikom itd (sto je inace extra I debelo placeno) – necete biti na stranici 1 jer vasa stranica nije jaka da prevazidje 98,000,000 drugih makar I optimizirana. PS zmirkajuca svjetla i slike ne pomazu.

Opcija 2

Ako placate reklamu na drugim platformama za ogasavanje smjestaja – necete biti na stranici 1 jer ni njihova stranica nije dovoljno jaka da prevazidje 98,000,000 drugih.

Opcija 3

Ako imate svoj website optimiziran, onda mozete doci pred one koji traze smjestaj u Puli “pomocu trikova” tj. na neke druge nacine i zaobilaznim ali efektivnim putevima – jer imate potpunu kontrolu nad svojim sajtom.

Primjer 2)

Za one koju imaju smjestaj u Selcu npr, I ukucate Selce u Google, dobit cete 2,300,000 web stranice.

web stranice izrada Selce primjer

Opcija 1

Ako imate svoju prekrasnu internet stranicu sa svjetlecim elementima, muzikom itd (sto je inace extra I debelo placeno) – necete biti na stranici 1 jer vasa stranica nije jaka da prevazidje 2,300,000 drugih – jos uvijek. To smo uvidjeli analizirajuci preko stotinu razlicitih web stranica ponudjaca na Jadranskom Moru.

Opcija 2

Ako placate reklamu na drugim platformama za ogasavanje smjestaja – necete biti na stranici 1 jer niste ono sto te platforme marketiraju. Te platforme ne oglasavju VAS – nego pojedine gradove. I kad netko klikne na njihov link koji je na stranici 1 Google-a onda vide listu ponudjaca u tom gradu kao sto ste vi. Ali s obzirom da te platforme imaju ticuse ponudjaca kao vi, velike su sanse da ni na stranici platforme necete biti na prvoj stranici. Pa kako onda da vas nadju – opet samo slucajno.

Opcija 3

Ako imate svoj website optimiziran, imate velike sanse ne samo da budete na prvoj stranici nego I da doslovno dominirate pojedinim rjecima/frazama kojima gosti traze smjestaj u trazilici. – opet, jer imate potpunu kontrolu gdje, kada, I zasto se vas sajt pojavljuje.

Nasa Garancija

Ako vam neko garantira da cete biti na 1. stranici Google-a…spakujte novcanik u dzep i pocnite trcat – brzo. Tu necete dobro proci – to vam garantiramo.

Nitko tko se zaista razumije u optimizaciju vam nece garantirati 1. mjesto niti 1. stranu, jer cinjenica je trazilice kao Google ne zele da daju tocnu formulu kako se moze doci do stranice 1 ili mjesta 1. Ali eksperti kao mi znaju kako optimizirati stranicu I marketing strategije da se postignu optimalni rezultati. Vecinom slucaja to je stranica 1 I dominacija – kao sto mozete vidjeti ovdje (to su samo mali rezultati u roku od 5 dana)

marketing turizma primjer web stranice izrada

…ali to se ne desi preko noci, I ne bez znanja I rada.

Isto tako jednom kad vas sadrzaj zauzme pozicije na strani 1, optimizacija se mora nastaviti. Cim optimizacija prestane, Google prepozna pomanjkanje aktivnosti I spusta vas na nize stranice. To je jedan od razloga zasto oni koji imaju svoje stranice nemaju rezultate.

Tako da ako pitanje postavite koliko moram uloziti novaca ili koliko dugo?

Odgovor je: samo onoliko koliko dobre rezultate zelite i koliko dugo zelite da rezultate zadrzite….Kako se to kod nas kaze: „Koliko love toliko i muzike“, zar ne?

Da se vratimo na „5 Koraka do strane 1 u Google“:

Korak 1: Izgraditi svoju stranicu, koja vam omogucava punu kontrolu te opcije za detaljnu optimizaciju
Korak 2: Optimizirait svoju stranicu
Korak 3: Optimizirati sadrzaj na internet stranici
Korak 4: Dodavati novi, optimizirani sadrzaj
Korak 5: Optimizirati marketing strategije koje ce stvoriti dodatne izvore prometa, te koje ce pretvoriti taj promet u zaradu

Da li mislite da smo nesto preskocili?

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)