U našim proputovanjima prošle i ove sezone na našem Jadranu uočili smo:

  • Da većina prodavaca ne dočekuje mušterije sa osmjehom.
  • Da većina prodavaca zrači odbijanjem da vas vidi kao bilo što drugo nego samo jedan broj, jedan nešto, koji će ostavit neku paricu.
  • Da većina kupaca neće izaći iz transakcije osječajući se oduševljeno sa željom da sljedeči puta dodju na isto mjesto 

Mi smo ljubitelji povečanja profita sa što manje ulaganja. Za neke stvari morate uložiti novce, nema druge..kao na primjer, svoju web stranicu. Ako je nemate, morate nekoga platiti da bi ju imali. Ali postoje i drugi načini kako povečati zaradu za koje treba samo malo truda.

 

Evo 3 nacina kako iznajmljivači oduševiti mušteriju uz malo truda sa vaše strane:

Imati pravi prikaz, pravu sliku očekivanja vaših mušterija.

  • Ukomponirajte na dnevnoj bazi pozivanje gostiju da podjele s vama svoja mišljenja. Informacije koje ćete dobiti biti će vam od velikog značenja u formiranju budućih biznis odluka. Pitajte ih kako oni doživljavaju vaše nastupanje, vaš radni učinak. Pitajte ih ne samo dok su tamo, nego i nakon što se vrate kući.
  • Pratite ih i unaprijedite male stvari i prije nego se požale. Korporacija 3M koja ima odjeljak za proizvodnju produkata korištenih u toku operacija je poslala  svojih 750 ljudi da se obuku svoje rukavice, i ogrtace te da gledaju u opercaijonoj sali ljude kako korste njihove produkte. Ta aktivnost im je dala šansu da vide svoje produkte kroz oči svojih mušterija.

Ponudite im nesto od vrijednosti

  • Dobiti sobu po sniženoj cjeni nije vrijednost o kojoj govorimo. Ako je cjena sobe 60€ na noć, plačanjem 50€ mušterija nije ništa dobila od vas..više za svoje novce…ali ako ponudite istu tu sobu za 60€ ili 65€ a ponudite uz to svoj pecaški pribor koji inače rentirate za 15€ na dan. Onda će ta ista mušterija se osjećat kao da su bili nešto više nego su platili.

Uvijek, uvijek, uvijek pošaljite pismenu zahvalnicu

  •  Ako se odlučite da pošaljete email, nemojte napraviti grešku koju mnogi prave i poslati jedan mail na sve goste. Svatko želi da se osjeća vrijednim nešto. Naslovite svaki email posebno na svakog gosta. Jedan od najefikasnijih načna za slanje zahvalnice je razglednica, naši klijenti nam govore. Razglednica kroz email ili kroz regularnu poštu nije puno bitno, ali slika govori 1000 riječi, sjetit će se vas, sjetit će se plaža i poželjeti da se vrate (ako im je bilo ljepo, naravno). Iako nikad do sada nisu dobili zahvalnicu od nikoga drugog, i to redovno (kao što ćete od sada vi slati) onda je dobar način da ih oduševite.  

Da li ste vi bili negjde gdje vas je gostoprimstvo ili pažnja na vas kao mušteriju oduševilo? Kako je to izgledalo? Podjelite s nama u komentarima.

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)