Da li ste se ikada našli u svom businessu da gurate, gurate, gurate, a na prvi pogled nikako da business dosegne sljedeći nivo?

Svi oni koji su ikada okušali svoju sreću u izgradnji nekakvog businessa za sebe (i svoju familiju) su vjerojatno kad-tad imali to “prividjenje”.

Bilo da tek sada otvarate novi obrt i želite startati sa zaletom ili ga već vodite neko vrijeme i našli ste se u poziciji da tražite metode kako probiti plato koji ste dosegli i doći do novog nivoa, ovih 7 pravila vas može staviti u kompletno u uspiješniju od 98% drugih obrta grupu  – a to nikada nije na odmet!

Drugim riječima rečeno, da li želite doći do novog businessa, povećati business koji već imate, ili uvišestručiti ponovni business postojećih mušterija, ovih 7 pravila za uspiješno otvaranje i poslovanje obrta stoje vam na raspolaganju da korisite sve ili samo one koje odgovaraju vašem planu i cilju.

Prvo: Program za mušterije koje kupuju redovno.

Danas mnogi restorani, avio kompanije, hoteli, i slični businessi nude specijalne ponude da bi što više dobili ponovnu kupnju od postojećih klijenata. Naša autopraonica ima karticu koju dobijete i kad god vam operu auto, daju vam jednu extra rupicu na kartici. Kad se kartica ispuni, dobijete “free car wash”.

Ono što ta strategija radi je stimulira mušteriju da se vrati na to isto mjesto umjesto da ide prati auto negdje dalje. Mislite da ćemo u dogledno vrijeme ići negdje dalje prati naše aute? Vjerojatno ne, dakle ovo i te kako dobro radi.

A ako želite da ovu strategiju napravite turbo, onda još možete dodati datum do kada se mora kartica ispuniti da bi mogli dobiti “free car wash”.

Drugo: Sniženja.

Sniženja su valda poznata od postanka obrta, i vjerojatno nema businessa koji to ne koristi danas. Čuli ste za “akcija samo ovaj vikend”, “ponuda vrijedi samo do četvrtka”..itd. No bitno je spomenuti da nemaju svi jednako dobre rezultate.

Kao vlasnik obrta što morate znati u vezi sniženja je da svako efektivno sniženje mora da ima neki logični razlog za to, bilo da je to jer su naručili previše inventara, danas šef ima rodjendan, vlasnikova mačka se omacila, ili je upecao ribu prošli vikend pa je dobre volje.

Kako god bilo, ono što svaki puta eksplodira u lice vlasnika su umjetna ili napuhana sniženja. Ovdje u USA, prodavači auta su poznati po tome da dignu cijene prije nego objave sniženje. To su toliko puta uradili da im je prešlo u naviku, a ono što je prešo mušterijama i potencijalnim kupcima u naviku je da znaju da ni jedna cijena ne vrijedi papira na kojem je napisana i da je svaka cijena jedna otvorena vrata za pregovaranje.

Ono što daje najveću negativnost ovakvim djelima je da daju sliku svim kupcima da sami priznaju da su im cijene napuhane već od početka.

Da li bi se ugodno osjećali kupovati od tako nekog? Možda nekome ne smeta, ali jel ne bi radje otišli kod nekoga tko bi bio otvoren i transparentan od početka? Zato uvodna cijena za nove mušterije, praznik, početak/kraj sezone itd. kao razlozi za sniženje imaju puno veću efektivnost.

Treća strategija je koriščenje premijuma.

Ova strategija je vrlo popularna medju uspiješnijm businessima upravo iz razloga što je toliko efektivna. Mi isto koristimo ovu strategiju i u sljedećem postu ćemo vam reći u detalje što ju čini efektivnom i kako ju možete primjeniti u svom poslovanju.

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)