marketing turizma privacy Dobili smo ovog tjedna email od jednog našeg čitaoca o zabrinutosti pri komentiranju na društvenim mrežama i blogovima.

Činjenica je da oni koji ne komentiraju gube nekoliko vrijednosnih mogućnosti:

– Povezivanje sa vlasnikom/cima stranice na kojoj je komentiranje u  pitanju za buduću razmjenu posjetioca
– Privlačenje pažnje drugih čitaoca da bi posjetili vašu stranicu
– Dobivanju detaljnijih informacija o specifičnom pitanju (naprimjer kao što je situacija na našoj Marketing Turizma fan stranici. 

No kako čujemo od naših fanova, mnogi bi voljeli da pitaju specifična pitanja i dobiju više informacija, ali se ne osjećaju ugodno da konkurencija ima pristup njihovim pitanjima, dilemama, problemima itd….

To nas je ponukalo da vam napišemo ovaj članak i damo dva načina kako možete postići oboje…“i ovce i novce“ (što bi moja majka rekla).

U ovom slučaju nisu ni ovce ni novci doslovno, ali ono što možete dobiti u zamjenu može da ima bitne efekte na vaše poslovanje i vaš džep.

Jeste li znali da možete imati neograničeni broj fan stranica vezanih za svoj profil?

1)      otvorite fan stranicu pod imenom svojih apartmana i/ili

2)      otovorite fan stranicu pod nadimkom 

Na puno mjesta u našem pisanju naći ćete gdje savjetujemo da svoj marketing na Facebooku stavite na pravi temelj i radite marketing na fan stranici – dobrobiti su višestruke. (za one koji se pitaju kako napraviti Facebook fan stranicu, imamo kratak video koji pokazuje kako napraviti Facebook fan stranicu za manje od 5 sekundi, što znači više nemate izgovora 😉   )

Ako želite komentirati kao „apartmani“ i dobiti više fanova i posjeta na vašu fan i/ili internet stranicu, komentirajte pod fan stranicom imena vaših apartmana. Google sve više uključuje komentare i linkove sa Facebooka i Twittera u rezultate koje objavljuje na tražilici kada netko traži informacije na tu temu i imati će priliku da posjeti vaše stranice.

A ako želite potpunu privatnost, otovorite fan stranicu pod nadimkom. Pod „uredi stranicu“ nadjite „istaknuto“. Dokle god tamo ne dodate svoju sliku, nitko neće znati da ta fan stranica pripada vama, tj. Tko je vlasnik. U informacijama o stranici možete staviti koliko god malo ili uopće ne staviti informacije o sebi. Sad imate alat s kojim možete dolaziti da pitate pitanja, dobijete preciznije odgovore, specifične informacije koje možete odmah po tome da primjenite u svoj marketing da bi poboljšali rezultate… dok cijelo vrijeme ne oktrivate vašu privatnost.

 

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)