.
Prvo svaka čast za stranicu koju imate , već ju duže vrijeme pratim. Pitanje je sljedeće: na koji način unaprijed izvršiti marketing za turističku agenciju koja još uvijek nije otvorena ali da reklama bude na stranim tržištima poput Velike Britanije, Njemačke , Irske i ostalih zemalja ako se gleda da se ne raspolaže sa buđetom za marketing? unaprijed se zahvaljujem…Igor Mihalic
.

 

Ovo je vrlo interesantno pitanje samo po sebi.

Prvo, zahvaljujemo se na pohvali Igore. Drugo, odličan potez da pripremite temelj čak i prije nego je stranica lansirana u javnost.

No da predjemo na konkretne stvari. Ono što treba da bude cilj je da proširite saznanje o vašoj stranici i priremite dozu očekivanja i uzbudjenja oko lansiranja. Formula je vrlo jednostavna:

Što više optimiziranih informacija za vašu ciljanu publiku na što više mjesta na internetu.

Idealna platforma za to je WordPress blog. Tu možete na dnevnoj bazi dodavati novine, informacije, slike, ili video o pojedinim funkcijama I beneficijama vaše agencije i istaknuti ono po čemu ste drugačiiji od ostalih agencija, te nagovještavati uskorošnji dolazak. Kod optimiziranja možete korisiti Google besplatan alat da vam kaže što se ukucava pri pronalasku stranice kao što je vaša. Alat je:   https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal.

Tamo možete specifično izabrati riječi ukucavane po teritoriji zemalja, dakle ako želite znati što se ukucava na teritoriju Njemačke na hrvatskom jeziku možete dobiti te informacije koristeči taj filter.

Sad kad imate gdje da dovedete promet sa interneta, i “besplatne oglase” kroz optimizaciju člankova za tražilice, treba naći promet koji će doći kod vas još danas. Ovisno o tome koliko je budget tanak, možete uzeti koji oglas na Facebooku. To možete dobiti za par centi po kliku. Druge opcije su:

  • Povezivanje sa drugim vlasnicima portala koji oko sebe imaju vašu ciljanu publiku
  • Pisanje člankova za druge internet stranice
  • Komentiranje na forumima, fan stranicama, fan grupama, blogovima ili bilo kojim drugim stranicama
  • Video
  • Objave poznatoj ciljanog publici – ako imate postojeću listu potencijalnih mušterija iz “prošlog života” i sve nove koje dodate svojoj listi

Ključ uspijeha je redovno i masovno. Ako to uspijete, vašoj agenciji ne gine da bude busy.

Sretno!

P.S. javite nam kako vam ide…željeli bismo ćuti kako napredujete i ako zapnete da pomognemo ako nas trebate

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)