Da bi vaša ponuda donijela rezultate, da će ju netko uočiti, pročitati i koga će ta ponuda zaintrigirati da učini sljedeći korak – treba znati kako tu ponudu napisati.

Sve započinje sa vašim riječima.

poslovni savjtenik: kako pisati ponude i oglase

Činjenica je, da bi napisali produktivan oglas ili blog post ne morate imati diplomu sa Harvarda. Jeeeeiiijjj!!!! Odlična stvar, jer se večina nas običnjaka tu kvalificira. No to je samo polovica, ali ni druga polovica nije nedokučiva.

Izdvajamo za vas 6 top savjeta kako pisati ponude, postove  i oglase koji proizvode rezultate:

  1. Da bi imali rezultate morate pisati te oglase i postove. Puno srećemo ljudi koji nikako da se nakane da napišu nešto. Uvijek imaju nekakav izgovor: ili je pogrešno vrijeme, ili nemaju dobru ponudu, ili znaju unaprijed da se nitko neće javiti, ili misle da nemaju nit za pisati pa zašto i započinjati. Nedajte se zaustaviti i obeshrabriti tek tako. Sjetite se, kad ste prvi puta sjeli na bicikl, jel išlo savršeno? Kad ste prvi puta sjeli u auto, jel ste vozili savršeno? Ništa nije drugačije i sa pisanjem. “Praksa dovodi do savršenstva” je i ovdje pravilo koje važi. Započnite pisati – rezultati vas neće zaobiči.
  2. Prepoznajte važnost i vrijednost unikatne pozicije vašeg business-a. Šta ima vaš business, vaš servis, vaše znanje i iskustvo što možete izvdojiti i ponuduti tržištu a drugi ne mogu ili ne mogu na način na koji vi možete. Nešto što vam može pomoć je imati listu gdje možete pisati natuknice što vaši gosti traže, što im je najbitnija stvar, po čemu je vaš smještaj, vaša ponuda bolja od drugih.
  3. Izdvojite i složite si kopije oglasa i ponuda koje ste korisitili i koji imaju rezultate. Ako ste vidjeli oglase ili ponude koje su uhvatila vašu pažnju, ostavite si kopiju u vašem fajlu i kad dodje vrijeme da vi pišete prelistajte ih i nadjite inspiraciju u njima.
  4. Uvijek gledajte vašu ponudu, vaš post, vaš oglas kao “prodaju”. To i je prodaja samo je u pismenom formatu. Ako nemate nit za prodaju, nadjite ju! Business ne može da preživi bez prodaje. Ako želite rezultate, morat ćete biti spremni.
  5. U početku, ne stavljajte pritisak na sebe da napišete cijelu stvar odjednom. Možda prvih par puta ćete imati ideje i inspiracije za koji paragraf ili nekoliko blokova teksta. Samo pišite. Neke od najboljih tekstova su napisani iz komada koji su poslije “zaljepljeni”.
  6. Nemojte ostavljati za kasnije kad budete znali 100% kako. Nemojte se sekirati i prepisivati milion puta dok nije 100% kako treba. Pišite, objavljujte i usput usavršavajte!
Ako ste našli ove savjete korisnima i želite pomoć u primjenjivaju ovih savjeta na vaše ponude/pisanje, pridružite se našem forumu gdje u privatnosti i medju ljudima koji se sreću sa istim izazovima kao i vi možete postavaljati pitanja a mi odgovaramo. Vidimo se u forumu! 😉
MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)