nove vijestiDa li „Trgovine ce raditi blagdanima, danju, nocu i nedjeljom“ ima trajnog efekta na turizam, posebno vlasnike smjestaja?  (nove vijesti u danasnjem izdanju Glasa Slavonije citiraju novi prijedlog zakona).

JOS I KAKO!

Mozda ne na prvi pogled, ali onaj  tko ne obraca paznju na ove naocigled nepovezane novosti, skupo ce ih platiti gubitkom svoje zarade.

Evo u cemu je rijec:

Ovaj zakon je samo jos jedan dodatan dokaz da stvari nisu vise kao prije.

Zapad stize, a s njim i razmazivanje musterija, a kao posljedica njihova ocekivanja svakim danom postaju sve veca.

Davnih 80tih nije bilo potrebe da se vlasnici smjestaja nesto posebno trose niti zamaraju naukom pod nazivom “marketing”. Cista soba na moru i „Zimmer“ znak u prozoru bilo je dovoljno.

Danas to vise nije tako.

Cinjenica je da preko 50% ljudi u Hrvatskoj odlazi na internet u potrazi za informacijama (Njemacka 80%, Italija preko 50% itd.)

Hjetli, ne htjeli, vasa konkurencija to zna i svakim danom sve vise se pojavljuje na internetu. Ako niste naoruzani nekakvim alatima kako doci do tih potrazivaca i kako se istaknuti pred njima od vase konkurencije, vasa zarada ce uhvatiti vrtoglavi trend na dolje.

U nasoj posjeti Istri i Dalmaciji ove godine te razgovorima sa pojedinim vlasnicima, zgrozili smo se na njihovo priznavanje da drzati tablu u ruci i 5-10€ na noc postaje njihova norma.

Velika je steta, jer postoje nacini i alati kako to sve prevazici.

  • Prvi korak u tome je priznati da su vremena drugacija, i da postoje prepreke koje treba odkloniti.
  • Izaberite 2-3 strategije kako da se istaknete na internetu (Facebook, blog, video, Twitter, itd)
  • Izlozite vasu ponudu pred ocima zainteresiranih sa svojom stranicom  (pripazite da ne dobijate samo dizajn nego i funkciju – vise o tome: 5 Najvecih Razloga Web Stranice Namaju Uspjeha)
  • Izradite tjedni plan za vas marketing ( npr. ponedjeljkom Facebook, srijedom blog itd). Odvojite sat vremena 3-4 puta tjedno na izgradnju svoje prisutnosti na internetu
  • Nadjite si podrsku, pridruzite se drugim vlasnicima u nasem forumu koji se susrecu sa istim pitanjima i preprekama, razmijenite misljenja, i saznajte sto drugi rade i sto im donosi rezultate a sto ne
  • Nadjite si mentora i posavjetujte se za sve ono o cemu niste sigurni 

Ako zelite da bacite “10€” table u smece, da povratite respekt koji zasluzujete, i da bez straha mozete zamjeniti svoj posao sa punim radnim vremenom iznajmljivanja, onda nemate puno izbora: nova vremena zahtjevaju nove strategije.

Kako mislite da ce novo radno vrijeme imate posljedica na vasu djelatnost?

 

 

MarketingTurizma.info team vam donosi ne samo najnovije nego i efektivne savjete iz marketinga na internetu. Možete saznati više o nama ovdje, ili se družiti s nama na Facebook, Twitter, YouTube, i LinkedIn. Uživajte!.

Ako vam se svidja što ste pročitali, unesite email da primate nove člankove (Besplatno je!)