Povežite Sve Krakove i Izgradite Mrežu

Ako imate – povežite ih!

Skoro 9 od 10 web stranica koje anlaziramo nisu povezane sa Facebookom niti ostalim društvenim mrežama.

Veliki propuštaj!

Ako imate posjetioce koji dolaze na vašu internet stranicu od oglasa, od platformi, tražilica ili nekog drugog sličnog izvora, velika je šteta ne dati im šansu da postanu vaši fanovi na vašim društvenim profilima i da ih tako dodate na svoje virtualne liste potencijalnih gostiju kojima onda možete redovno prezentirati svoje ponude.

Ako uspostavite sistem da oni koji dodju na vašu internet stranicu isto postanu vaši fanovi, i obrnuto da vaši fanovi posjete vašu internet stranicu onda je to potez za pet, jer ubijate dvije muhe sa jednim udarcem.

Ova strategija je bitna jer ne privlači sve svakoga.

Netko više voli da pogleda video, netko sjedi satim na Twitteru, a netko na Facebooku. Isto tako, oni koji se aktivni na drugim društvenim mrežama lako često će podjeliti  vaš sadržaj na na tim drugim mrežama koji će za uzvrat vam donijeti više fanova.

Dva osnovna pravila za uspijeh: izgradite mrežu mjesta na kojima vam se drugi mogu pridružtiti, i automatizirajte veliku većinu toga.

Najjednostavniji način da započente je da na svoju stranicu stavite uočljive linkove za svoju Facebook Fan stranicu, Twitter profil, YouTube profil itd, itd….

Isto tako na stavite na svaki društveni profil linkove za svoju internet stranicu te linkove za druge profile koje imate na ostalim društvenim mrežama. Što vas ljudi nadju na više mjesta, to će im vaša ponuda biti “bliskija”. Naravno, pod uvijetom da je ponuda “upakirana” kako treba 😉

Facebook nudi nekoliko načina da posjetioci vaše internet stranice postanu i vaši fanovi, a najkorišćeniji su:

facebook komentari – gdje posjetioci mogu komentirati na sadržaj na vašoj stranici)

komentar facebook

 

 

 

 

like box – posjetioci mogu postati vaši fanovi i vidjeti novosti sa vaše fan stranice bez da napuste vašu internet stranicu

like box

 

 

 

 

like gumb – posjetioci mogu djeliti vaš sadržaj sa prijateljima na svom profilu sa jednim klikom

like button

 

 

 

 

send (pošalji) gumb – posjetioci mogu poslati vaš sadržaj direktno svojim prijateljima

send button

 

 

 

 

 

Kodove za ove efektvine alate možete naći na https://developers.facebook.com/docs/plugins/; i ako koristite WordPress za internet stranice i/ili blog, onda http://wordpress.org/extend/plugins/find-me-on/ je jednostavan i dobar plugin.

 

 

Leave a Reply